Zoek

Nieuwe serie Eerst dit voor kids

Nieuwe serie Eerst dit voor kids

Het derde seizoen van Eerst dit voor kids gaat maandag 31 oktober van start. Zeven weken op rij, iedere werkdag een verse podcast-aflevering van de Evangelische Omroep en de missionaire organisatie IZB. Anders dan de bijbelpodcast voor volwassenen, gaat het bij deze versie voor kinderen in de basisschoolleeftijd om ‘een verhaal in een verhaal’.

1 november 2022

EDvoor kids logo‘Ik vind het leuk om inzichten over God in een verhaal te verstoppen’, vertelt schrijfster Anke van der Pol. ‘Een verhaal waarbij kinderen de bijbelverhalen op een zo oorspronkelijk mogelijke manier horen.’

Anke, getrouwd, moeder van drie kinderen, werkzaam bij de EO, is een geboren verhalenverteller. Ze volgde ooit de Pabo; haar afstudeerscriptie ging over de vraag: ‘Hoe verweef je lesstof in een verhaal?’ Ze publiceerde onder andere de kinderboeken ‘Wonderlijke verhalen uit het Sleutelbos’ en ‘De majesteit van het BelangRijk’.

In deze nieuwe serie Eerst dit voor kids gaat het onder andere de bijbelverhalen over Mozes en de farao en de uittocht uit Egypte, vertelt ze. ‘En we reizen mee met Elia. We luisteren naar wat Jezus zegt en doet en verbazen ons over wat Petrus en Filippus overkomt. Net als in de vorige series zijn de bijbelverhalen ingebed in een verhaal over een fictief personage, Daan. Hij moet een spreekbeurt houden, maar dat vindt hij helemaal niet fijn. Bovendien gaat iedereen uit zijn klas op vakantie, behalve hij. Tot zijn opa met een goed plan komt. Maar waarop doet zijn vader zo gestresst? En wat verbergt zijn opa?

In deze serie komen voor kinderen herkenbare thema’s aan bod: angst, jezelf zijn, keuzes maken, vragen zonder antwoord, verdriet en genezing. Ik hoop dat luisteraars zullen ontdekken hoe goed en trouw God is. Ook als er soms vragen zijn, waar je nooit antwoord op zult krijgen. Het zou mooi zijn als ouders en kinderen samen naar de afleveringen luisteren en erover in gesprek gaan. En natuurlijk ook dat ze samen moeten lachen om Daan.’

Download de app, of luister Eerst dit voor kids via eo.nl/podcasts/eerst-dit-voor-kids