Zoek

‘Dialoog, dans en duel. Preken voor tijdgenoten’

‘Dialoog, dans en duel. Preken voor tijdgenoten’

Vanaf 18 mei ligt het in de boekhandel: ‘Dialoog, dans en duel. Preken voor tijdgenoten’, het nieuwe boek van Kees van Ekris, studieleider van IZB Areopagus.

13 mei 2022

Van EkrisDinsdag jl. kreeg Kees uit handen van Michaël Boon al het eerste exemplaar uitgereikt, tijdens een studiedag van de IZB. Het boek is een mijlpaal in de geschiedenis van Areopagus, de werktak die zo’n 15 jaar geleden werd opgericht door Wim Dekker en Paul Visser. ‘Centrum voor contextuele en missionaire verkondiging’ heet Areopagus voluit. Het boek zet uiteen wat daar allemaal bij komt kijken.

Er is Van Ekris (en de IZB) veel aan gelegen dat in gemeenten het gesprek over de prediking wordt gevoerd. Om daar een impuls aan te geven, krijgen enkele honderden predikanten rond de verschijningsdatum een exemplaar van het boek toegestuurd. Tegelijk ontvangen kerkenraden in het netwerk van IZB Areopagus een brochure waarin de hoofdlijn van ‘Dialoog, dans en duel’ wordt uiteengezet. In het najaar begint in Amersfoort een korte cursus over de inhoud van het boek, voor delegaties uit kerkenraden.

Het boek ‘Dialoog, dans en duel’ verschijnt bij KokBoekencentrum.

Lees hier een interview met Van Ekris over de publicatie:
In EO-Visie: https://visie.eo.nl/artikel/2022/05/ds-kees-van-ekris-over-de-kracht-van-woorden
In het RD: https://www.rd.nl/artikel/975032-dr-kees-van-ekris-prediking-kan-toegankelijker-zijn

Kijk hier de kerkenraadsbrochure in.