Zoek

‘Dialoog, dans en duel. Preken voor tijdgenoten’

‘Dialoog, dans en duel. Preken voor tijdgenoten’

Het boek ‘Dialoog, dans en duel. Preken voor tijdgenoten’, geschreven door Kees van Ekris, studieleider van IZB Areopagus, beleefde in een half jaar tijd vier herdrukken.

13 mei 2022

Van EkrisDe uitgave is een mijlpaal in de geschiedenis van Areopagus, de werktak die zo’n 15 jaar geleden werd opgericht door Wim Dekker en Paul Visser. ‘Centrum voor contextuele en missionaire verkondiging’ heet Areopagus voluit. Het boek zet uiteen wat daar allemaal bij komt kijken.

Er is Van Ekris (en de IZB/Areopagus) veel aan gelegen dat in gemeenten het gesprek over de prediking wordt gevoerd. Om daar een impuls aan te geven, hebben enkele honderden predikanten een exemplaar van het boek toegestuurd gekregen. Voor kerkenraden is een brochure beschikbaar waarin de hoofdlijn van ‘Dialoog, dans en duel’ wordt uiteengezet. Inmiddels zijn de eerste cursus-avonden gehouden over de inhoud van het boek, voor delegaties uit kerken(raden). De korte cursussen zijn bedoeld als aftrap voor het bredere gesprek, dat elke delegatie thuis kan voortzetten, in de kerkenraad en de gemeente.

Ook voor predikanten is er een trainingsaanbod. Hoe vertaal je de 'theorie' naar de praktijk? In een tweedaagse training onder leiding van Van Ekris en Visser wordt gezamenlijk gewerkt aan een preek. Kijk bij het aanbod van Areopagus.


Het boek ‘Dialoog, dans en duel’ is verschenen bij KokBoekencentrum.

Lees hier een recensie: https://gereformeerdebond.nl/de-waarheidsvriend/artikelen/tijdgenoten-in-beeld/

Lees hier een interview met Van Ekris over de publicatie:
In EO-Visie: https://visie.eo.nl/artikel/2022/05/ds-kees-van-ekris-over-de-kracht-van-woorden
In het RD: https://www.rd.nl/artikel/975032-dr-kees-van-ekris-prediking-kan-toegankelijker-zijn

Kijk hier de kerkenraadsbrochure in.