Zoek

Bijbelpodcast ‘Eerst dit’ uitgebreid met ‘Avondgebed’

Bijbelpodcast ‘Eerst dit’ uitgebreid met ‘Avondgebed’

De EO/IZB app ‘Eerst dit’ heeft sinds deze week ook een avond-aflevering, ‘Avondgebed’. De aanleiding hiervoor is de oorlog in Oekraïne. ‘Eerst dit Avondgebed’ helpt de luisteraar bidden met de Bijbel, zich te richten op God en daarmee de dag bewust af te sluiten.

14 maart 2022

‘We hoorden van veel luisteraars en van mensen om ons heen dat ze ‘s avonds onrustig zijn en wakker liggen van het wereldgebeuren.’, zegt Daan Molenaar van de Eerst Dit redactie. ‘Waar normaal gesproken de meditaties weken van tevoren worden opgenomen, kiezen we nu voor de actualiteit van de dag. We hopen dat luisteraars hun zorgen zo bij God kunnen brengen, ondanks gevoelens van angst en machteloosheid.’ Na afloop van deze week wordt besloten of de avondmeditatie verlengd wordt.
De vijf avondedities van ‘Eerst dit’ worden gemaakt door Hanneke Ouwerkerk, predikant van de protestantse gemeente in Schoonhoven, en Reinier Kramer, predikant van de vrijgemaakt-gereformeerde gemeente in Bergentheim.

NB: het avondgebed is erg gewaardeerd. Vanaf Tweede Paasdag (18 april) wordt vier weken lang een avondgebed verzorgd, met nieuwe sprekers.