Zoek

Vragen zaaien. Gesprek met dr. Arjan Markus

Vragen zaaien. Gesprek met dr. Arjan Markus

Collega Arjan Markus heeft, net als vele anderen collega’s, zeer regelmatig trouwdiensten waarin de kerk gevuld is met een grote diversiteit aan mensen. Het is een homiletische situatie die van oudsher veel aandacht heeft gekregen: De ‘Kasualpredigt’. 

23 november 2021

Een collega zei me eens: ‘Een goede rouwdienst in ons dorp heeft meer kracht dan menige missionaire actie’. Als je als dorpsgenoot in de kerk hoort hoe we omgaan met mensen, als je de stijl en de hoop proeft, maar ook de ruimte en de kracht, dan vinden die woorden hun weg. Zo is het ook met trouwdiensten. In een interview reflecteert Arjan op de preekstijl die bij hem ontstaat tijdens deze diensten. In het stuk valt me de openheid op en de ontspanning, het dialogische en de humor. Mooie typering: ‘In een preek kun je ook de goede vragen zaaien

Lees hier het artikel.