Zoek

‘Geloven in Spangen’, ook in het verpleeghuis

‘Geloven in Spangen’, ook in het verpleeghuis

Selma, ouderling in de gemeente ‘Geloven in Spangen’. Ze werkt in de gezondheidszorg, in verpleeghuis Laurens in de Rotterdamse wijk Blijdorp. De ene zondag zit ze in de kerk, de andere is ze aan het werk – en dan volgt ze de dienst online. 

15 april 2021

‘Eerst deed ik dat vanaf mijn mobieltje, maar omdat er bewoners waren die wilden meekijken, nam ik later mijn laptop mee. Maar omdat de animo bleef groeien hebben we een scherm geplaatst, waardoor 10 bewoners de dienst live kunnen volgen. Ze genieten er zichtbaar van. Ze zingen en klappen mee.’ In het huis verblijven bejaarden uit verschillende culturen, de gemiddelde leeftijd is 80+.
‘Helaas is net vastgesteld dat 7 van hen zijn besmet met het virus. Nee, niet door het gezamenlijk kijken naar de kerkdienst. De bron was een familielid van één van hen. Zodra het weer mag, pakken we de draad weer op. Op de zondagen dat ik niet werk, neemt een collega van mij het over. Hij is niet betrokken bij een kerk, maar leest de bewoners wel voor uit de Bijbel.’