Zoek

Speciaal magazine #Daaromzijnwekerk

Speciaal magazine #Daaromzijnwekerk

'In 2020 raakte de kerk de vanzelfsprekendheid voorbij, maar de maakbaarheid nog niet.' Het was één van de stellingen die een predikant ons aanreikte toen we samen als GZB, HGJB en IZB startten met de campagne #daaromzijnwekerk. 

25 maart 2021

042 - IZB - Algemeen - Daaromzijnwekerk Magazine - A4 - Voorkant - JPG - Medium.jpgNiemand van ons had kunnen bedenken dat een virus alle bestaande vormen van kerk-zijn zou beïnvloeden. Misschien hebben we lang gedacht: als we maar zo snel mogelijk kunnen terugkeren naar normaal, maar ondertussen is duidelijk dat deze crisis ons dieper heeft geraakt.

In deze bijzondere periode zijn we op verschillende manieren bezig geweest met de vraag: wat is nu de kern van kerk-zijn als het erop aankomt? Dat heeft soms wat stof doen opwaaien, maar ook ruimte gegeven voor verrassende initiatieven. In een speciaal magazine hebben we de materialen die we maakten voor de campagne #daaromzijnwekerk verwerkt. Een blad met inspirerende artikelen van diverse predikanten en reacties uit het land. We hopen dat dit magazine zijn weg vindt naar gemeenten en gemeenteleden die geloven dat we in gesprek moeten blijven over samen kerk-zijn.

Bestel het magazine nu voor jezelf of om uit te delen op je bijbelkring of in de gemeente op: www.daaromzijnwekerk.nl