Zoek

Lezingen bij de Gewone Catechismus

Lezingen bij de Gewone Catechismus

‘Mijn geluk is dat Jezus Christus mij gevonden heeft…’

12 maart 2021

Zo begint het eerste antwoord in de Gewone Catechismus die in 2019 verscheen. Een lofwaardig initiatief van drie theologen, Arnold Huijgen, Theo Pleizier en Dolf te Velde, die het waagstuk zijn aangegaan om in 100 vragen en antwoorden de kern van het christelijk geloof toegankelijk te maken voor mensen van vandaag.

Voor ds. Gertjan Glismeijer, predikant van de hervormde gemeente in Nieuwegein-Vreeswijk, was de publicatie aanleiding om een lezingenserie te organiseren. In 14 bijdragen reflecteren theologen op hoofdstukken van de Gewone Catechismus. Alle lezingen, voorzien van een inleiding van ds. Glismeijer, zijn geboekstaafd en hier gratis te downloaden.