Zoek

Yess! weet van wanten

Yess! weet van wanten

De professionele schaatsfestijnen kunnen alleen thuis vanaf de bank worden gevolgd, dus bleef een sponsor met 40.000 wanten zitten. Via-via belandden ze bij de weggeefwinkel in Rotterdam, en daarmee werd voorkomen dat ze door de shredder werden gehaald.

12 februari 2021

Wanten, Yess.JPGBuurtpastor Nico van Splunter, missionair pionier in Bospolder/Tussendijken had even een luxeprobleem: hoe verdeel je die enorme hoeveelheid onder kinderen die ze het hardste kunnen gebruiken?

Het netwerk gebeld. Rotterdam-Delfshaven heeft 24 basisscholen. De drie ‘witte’ scholen had geen interesse, de andere reageerden enthousiast. Dus als de drie pallets worden geleverd, kan de distributie beginnen, honderden wanten per school, voor de leerlingen en hun eventuele broertjes en zusjes.
Voor het transport van goederen beschikt Yess! inmiddels over een eigen Mercedes-bus, dankzij een genereuze ondernemer. Daarmee kunnen in de straal rond Rotterdam producten worden opgehaald, die vervolgens bij Yess! worden uitgedeeld. Wekelijks rijdt de bus naar het distributiecentrum van Jumbo in Bleiswijk om restpartijen op te halen.

Naast de dagelijkse praktijk voert Nico van Splunter overleg met de gemeente over het beleid. Deze week nog schoof hij aan voor een digitaal overleg met de wethouder over verbetering van de armoedebestrijding.