Zoek

'Eerst Dit' populairste podcast NPO

'Eerst Dit' populairste podcast NPO

'Eerst Dit', de bijbelpodcast die de EO en de IZB elke werkdag verzorgen, is met een maandbereik van ruim 210.000 luisteraars de populairste podcast van de publieke omroep NPO.

2 oktober 2020

‘Met Het Oog Op Morgen’, die jarenlang de lijst aanvoerde, is nu tweede. Op nummer 3 staat ‘De Wie Is De Mol podcast’. De podcasts van NPO Radio 1 zijn het vaakst vertegenwoordigd in de Top 25. NPO 3FM, Radio 4 en Radio 5 komen er niet in voor. Het AD schrijft erover.

'Eerst Dit', van de EO en de IZB, biedt elke dag een bijbelgedeelte met een korte uitleg, alles bij elkaar zo'n 7 minuten. Er is een vast team met predikanten die elk een dag voor hun rekening nemen. De eerste aflevering verscheen in december 2018.

IZB-directeur Sjaak van den Berg is aangenaam verrast door het nieuws. 'We ervaren het als een bijzondere zegen dat de samenwerking die ruim twee jaar geleden op initiatief van de EO tot stand kwam, zoveel vrucht draagt. Dagelijks doen duizenden mensen inspiratie op via deze podcast, die nauw verweven is met de missie van de IZB.'

Inmiddels wordt achter de schermen gewerkt aan varianten van Eerst Dit, gericht op speciale doelgroepen, bijv. tieners.