Zoek

‘Het kost je twee zakken chips, maar bezorgt je een enorme glimlach’

‘Het kost je twee zakken chips, maar bezorgt je een enorme glimlach’

Tienerjongens die zomaar willen komen praten over meisjes, of over hun twijfels bij scheppingsverhalen. Dergelijke spontane momenten zijn goud waard, daar ontstaan de mooiste dingen. Dat is de ervaring van David en Carolien Antes, campingpastors op De Drecht in Leimuiden. ‘Het kost je uiteindelijk twee zakken chips, maar bezorgt je achteraf een enorme glimlach als je bedenkt dat deze jongens vanuit hun vaak onrustige, instabiele leventje de tijd hebben genomen om hierover na te denken.’

21 juli 2020

Het echtpaar Antes schrijft dit in de nieuwsbrief bij de start van het nieuwe seizoen. Vanaf 18 juli is Dabar ‘met groot materieel’ aanwezig op De Drecht. Vier weken lang een team én achtereenvolgens vier verschillende campingpastors. David en Carolien wonen met hun twee kinderen een aantal weken in hun eigen caravan op deze camping, wat behalve voor henzelf ook praktisch is voor de campinggasten: een vaste plek, dus makkelijk vindbaar.

Er zullen ook deze zomer bijeenkomsten worden georganiseerd waarbij met de campinggasten op een laagdrempelige manier kan worden gediscussieerd over de zin van het leven. Er zal onder meer worden stilgestaan bij de afgelopen periode, die gestempeld werd door (maatregelen tegen) corona. ‘Waar waren we bang voor, hoe ga je om met die onrust in je leven? Zijn er misschien dingen die je anders zou willen doen?’

Peter de Bos
Trekpleister zal ongetwijfeld zijn Peter de Bos, de voormalig basketballer en spelersmakelaar, die tot geloof kwam en nu een bekend spreker is in christelijke kring.

Carolien: ‘Onze aanwezigheid als campingpastors is altijd een zoektocht naar de aansluiting op het leven van de campinggasten en tegelijkertijd het delen vanuit onze eigen levens. Daarin wil je voorkomen dat je mensen gaat vertellen hoe zij hun leven moeten inrichten. Maar tegelijkertijd wil je ze wel prikkelen om écht over dingen na te denken om wellicht andere keuzes te gaan maken.’

Gezegend
Ze verwijst naar een liedje van rapper Typhoon, getiteld ‘Alles is gezegend’. ‘De belangrijkste strekking van zijn boodschap is, wat je ook doet in Zijn naam, alles is gezegend! Een gedachte die we graag vasthouden voor onze aanwezigheid deze zomer op de camping. Wat we ook doen, ook als we even geen energie hebben om een rondje te maken op de camping of als er een kleine opkomst is bij een activiteit van ons of van het team. Het maakt niet uit, alles wat we doen, heeft Hij al voor ons gezegend!’