Zoek

Moeten we het hier niet dringend over hebben?

Moeten we het hier niet dringend over hebben?

Begin juli, een paar maanden na de uitbraak van de coronapandemie, publiceerde Areopagus (IZB) een gespreksdocument met een serie indringende vragen. Wat heeft deze crisis ons te zeggen? We zien simultaan een veelvoudige crisis. Hoe kwalificeren we wat gaande is? Welke spiritualiteit vraagt dit van de christelijke gemeente? Moeten we het hier niet dringend met elkaar over hebben?

7 juli 2020

 ‘In de veelheid van geluiden, in het stormen van de tijd’ naar een woord dat de waan van de dag overstijgt', schrijven de auteurs. Als we belijden dat de geschiedenis de werkelijkheid is waarin God gehandeld heeft, nu handelt en zal handelen - hoe functioneert die overtuiging in onze theologie, in onze prediking, en in onze kwalificatie van wat onder onze ogen afspeelt?De tekst is geschreven door ds. Cock Blenk (Den Haag), dr. Kees van Ekris (IZB-Areopagus) ds. Bert-Karel Foppen (Den Haag) en Koos van Noppen (IZB).

Ze leggen hun observaties ter toetsing voor aan lezers. Niet als discussiestuk dat polariseert, maar als een uitnodiging tot gesprek. Reageer gerust: areopagus@izb.nl

De tekst is hier te downloaden.