Zoek

IZB-gids voor "missionair verhuizen"

IZB-gids voor "missionair verhuizen"

Een nieuwe baan, veranderende familieomstandigheden, behoefte aan meer groen of juist het gemak van voorzieningen – er zijn legio redenen om te verhuizen. Bij missionair verhuizen spelen (ook) andere factoren een rol: je vertrekt naar een bepaalde stad, regio of (achterstands-)wijk omdat je daar meer missionair bezig kunt zijn dan op je huidige stek.

7 april 2020

Soms tikt God mensen op de schouder. Iemand kan bijvoorbeeld meer en meer oog krijgen voor de nood in een gebied waar de kerk nagenoeg verdwenen (of nooit geweest) is en sterk het gevoel hebben dat daar zijn of haar plek is. Prachtig! Maar wat gaat er allemaal gepaard met zo’n ingrijpende stap? De IZB heeft daarom een ‘Gids voor missionair verhuizen’ uitgebracht.

In deze brochure wordt ingegaan op die processen die met zo’n verhuizing gepaard gaan. Hoe oriënteer je je, wat zijn je verwachtingen, welke offers ben je bereid te brengen? Realiseer je je wat het betekent als er in de wijde omtrek geen kerk van jouw signatuur is?

De gids geeft veel praktische tips als: Hoe neem je afscheid van je huidige woonomgeving? Wat is een goede manier om te integreren in je nieuwe context? Hoe bewaak je je privéleven?

Aan de hand van interviews met mensen die een missionaire verhuizing hebben meegemaakt, krijg je een evenwichtig beeld van de uitdagingen en de teleurstellingen, de leerprocessen en de zegeningen. Al met al een eerlijke en complete raadgever die je graag van dienst is bij de overgang naar een nieuw hoofdstuk in je leven.

Download hier de gids

Heeft deze brochure je tot nadenken gezet, en vind je het prettig als iemand meedenkt? Neem dan contact op met IZB Impact via impact@izb.nl. Via hetzelfde adres is het ook mogelijk om een papieren versie te bestellen.

Het Nederlands Dagblad schreef een artikel over de 'Gids voor missionair verhuizen'. 'Plannen om te verhuizen naar een ontkerkelijkte omgeving om daar het geloof te delen? Een ‘survivalgids’ helpt mensen op weg en behoedt voor te hooggespannen verwachtingen.' Lees het artikel