Zoek

Shivan gedoopt in Het Pand

Shivan gedoopt in Het Pand

Zondag 9 februari is in de geloofsgemeenschap van ‘Het Pand’ (Groningen) Shivan gedoopt. De 14-jarige jongen is de oudste in een gezin van zes kinderen uit de Korrewegwijk.

11 februari 2020

‘Shivan ken ik al sinds hij naar de basisschool gaat’, zegt missionair werker Jan Waanders. ‘Hij kwam op de kinder- en tienerclub, bij Rock Solid en de vieringen op zondag. Hij komt uit een hindoestaanse familie, maar ontwikkelde van jongs af aan belangstelling voor het christelijk geloof. In een mail heeft hij zijn verlangen om te worden gedoopt eens verwoord.’ Shivan schreef: ‘Ik ben zelf met het idee gekomen om gedoopt te worden. Want ik zit al op christelijke school en ik ben zelf ook overtuigd van het christendom. Toen hoorde ik de term dopen voorbijkomen. Ik dacht wat is dat? En toen kwam ik erachter dat het een soort teken is. Het is een teken van een sterkere connectie met God. Ik wou dat heel graag, want soms voel ik niet dat God dichtbij is.’

Shivans moeder, zijn broertjes en zusjes waren vanaf de eerste rij getuige van de plechtigheid.