Ter gelegenheid van het verschijnen van het nieuwe boek van Gerrit Immink belegt de PThU samen met Areopagus (IZB) een studiemiddag over de preek.

In het boek ‘Over God gesproken. De preek in theorie en praktijk’ biedt Immink een theologie van de prediking waarbij hij aandacht geeft aan de preek als Woord van God, als performance, als vertolking van de Bijbel en als blijde boodschap. Bij de studiemiddag op 20 september geven we in het bijzonder aandacht aan de performance. Wat is preken ‘in de praktijk’? Over welke communicatie gaat het, welke rol speelt retorica en hoe zit het met de monoloog als vorm van spreken? We gaan vanuit het boek met Immink in gesprek over eigentijdse vormen van preken en de kern van de homiletische communicatie. Korte lezingen worden gehouden door dr. Kees van Ekris (Areopagus) en dr. Theo Pleizier (PThU), aangevuld met reacties door een aantal predikanten die in heel verschillende contexten voorgaan en op hun eigen manier bezig zijn met de vorm van de preek. Tot slot gaan we met de schrijver van het boek in gesprek.

Aanmelden kan via de website van de PThU. De middag op 20 september begint om 13.00 uur en vindt plaats in de Bergkerk in Amersfoort.” Noteer deze studiemiddag alvast in de agenda!

 

Deel dit nieuws: Twitter Twitter Google E-mail

Schrijf je in voor de IZB nieuwsbrief