Areopagus-Visiegroepleden ds. Hanneke Ouwerkerk en ds. Kees van Ekris zijn sinds begin deze maand vaste medewerkers van de dagelijks podcast ‘Eerst dit’, een gezamenlijk initiatief van de EO en de IZB.

Elke werkdag krijgen de abonnees ’s ochtends een 7-minuten durende podcast in hun Whatsapp, met een bijbelgedeelte en een beknopte overdenking daarbij, gericht op het dagelijks leven. De doelgroep bestaat uit mensen in het spitsuur van het leven, die willen groeien in geloof en het volgen van Jezus.

Het schrijven van bijdragen voor de podcast is ook vanuit Areopagus-perspectief een boeiende exercitie. In de zeven minuten wordt ook het bijbelgedeelte dat aan de orde is voorgelezen, dus er resteren drie à vier minuten voor het formuleren van een kernachtige gedachte die wordt ‘vertaald’ naar het dagelijks leven van vandaag. In een van de komende nummers zullen de visiegroepleden iets van hun ervaringen delen.

Over belangstelling heeft het initiatief niet te klagen. Meteen na de aankondiging stroomden de aanmeldingen binnen en inmiddels zijn er meer dan 7000 (!) luisteraars.  ‘Veel mensen in de doelgroep hebben een drukke baan, gezin, activiteiten in de kerk, de sportclub, de sociale contacten, een cursus, en ga zo maar door. De tijd om geconcentreerd een Bijbelgedeelte te lezen en te overdenken schiet er al snel bij in’, zegt Daan Molenaar, conceptontwikkelaar van de EO. ‘Eerst Dit’ geeft mensen uit de doelgroep een gedachte waar je tijdens je werkdag wat aan hebt’, zegt ds. Sjaak van den Berg, directeur van de IZB. ‘Het is een bijbellezing en een prikkelende overdenking, die je helpt bij een missionaire levensstijl. Origineel, concreet, to the point; houdbaar in tijden van vreugde en van verdriet.’

Aanmelden kan eenvoudig via www.eerstdit.nl.

Deel dit nieuws: Twitter Twitter Google E-mail

Schrijf je in voor de IZB nieuwsbrief