IZB Impact

Overige begeleiding

Gert van den Bos (Capelle aan den IJssel)

Gert van den Bos, getrouwd met Brenda en vader van Arwen, Noré en Ruan. Sinds oktober 2012 is Gert werkzaam voor de Ontmoetingskerk. ‘Vanuit het missieveld in Lesotho zijn we deze kant op gekomen omdat het verlangen groeide om mee te werken en leven in het missieveld in Nederland. Door mijn leven (met Jezus) te delen met de mensen om me heen, zie ik dat mensen niet alleen mij leren kennen en ik hen, maar dat Jezus meer en meer in beeld komt. Dat komt alles ten goede. Leven in de wijk!’


Nico Grijzenhout (Veenendaal)

Nico Grijzenhout is sinds eind jaren ’80 in de Hervormde gemeente te Veenendaal werkzaam. ‘De aanleiding was de ervaring dat God mij voor dit werk riep. Mijn drijfveer is het verlangen dat mensen met Jezus Christus leven.’ Het werkterrein omvat de negen wijken van de Hervormde gemeente te Veenendaal en richt zich op het evangelisatiewerk, het jeugdwerk en het diaconaat.

 


Petra de Nooij (Den Haag)

Petra de Nooij is als voortrekker en pionier betrokken bij de pioniersplek Leven in Laak in Den Haag. Het is een netwerk van jonge mensen uit Laak die elkaar ontmoeten en leuke dingen ondernemen. “Wij zijn een jonge kerk en bouwen met elkaar een interculturele gemeenschap die uitgedaagd wordt door Jezus en inspiratie zoekt in de Bijbel”.

 


René Strengholt (Delft)

Op allerlei manieren is de Hervormde gemeente Delft (vanaf 2014 Protestantse gemeente Delft) missionair actief in de stad. De vijf wijkgemeenten hebben gezamenlijk een missionair werker, René Strengholt (foto), die in 2006 is aangesteld om het missionaire werk te begeleiden en te ontwikkelen en om de wijkgemeenten toe te rusten en te adviseren. Twintig jaar geleden begon het missionaire werk in Delft als project van de IZB. Inmiddels is het een eigen project van de Hervormde gemeente.


Wim van de Vegte (Voorthuizen)

Wim van de Vegte is werkzaam als missionair- en pastoraal werker binnen de Hervormde gemeente in Voorthuizen. Hij heeft op die manier een dubbele focus in de gemeente. Hij is sinds 1999 werkzaam in de gemeente na een aantal jaren werkzaam geweest te zijn in Guatamala. In zijn werk ziet hij in de laatste jaren het missionaire besef steeds sterker geworden. “Dat is een goede en positieve ontwikkeling! En daarmee heb ik als werker een veel duidelijkere plek gekregen, en met dankbaarheid ontvangen”.

 


Lisette Verweij (Papendrecht)

Lisette Verweij is kerkelijk werker in de Hervormde Gemeente Sionskerk. Haar werkzaamheden richten zich op pastoraat en missionair werk.

Deel dit project: Twitter Twitter Google E-mail