IZB Impact

Geroepen tot zegen te zijn

'Geroepen tot zegen te zijn' is de titel van het missionaire plan van de Hervormde gemeente Nieuw-Beijerland. In het voorjaar van 2015 begint Hendrik Klaver, pastor-pionier van 'Kop van Zuid' (Rotterdam) als missionair werker in Nieuw-Beijerland, een dorp in de Hoekse Waard. Het projectplan vindt u in de bijlage.

Sinds maart 2012 is Hendrik als pastor-pionier werkzaam in Rotterdam-Zuid. De eerste drie jaar van de pioniersplek zitten erop, momenteel zijn gesprekken gaande over de voortgang van het project, onder verantwoordelijkheid van de Protestantse gemeente Rotterdam-Zuid.

In de periode 2003-2012 werkte Hendrik in verschillende functies in missionair (jeugd)werk in Engeland. Hij groeide op in het Veluwse Elspeet. ‘Ik ken de leefwereld van een dorp op de Bible-belt van binnenuit’, zegt hij, met het oog op zijn nieuwe functie. ‘De verschillen tussen leefwerelden zijn minder groot dan je soms denkt; er zijn allerlei dwarsverbanden. Jongeren uit het dorp studeren in de stad. En ik las in het kerkblad van de gemeente in Nieuw-Beijerland een interview met een gemeentelid, die werkt als politiechef in Rotterdam-Zuid.’

Deel dit project: Twitter Twitter Google E-mail

Volgende project

Licht op Zuid

Gemeentestichting | Rotterdam