Zoek

De Haven

De Haven

Pioniersplek in multiculturele Utrechtse stadswijk

De Haven werd in de zomer van 2014 in het leven geroepen als een pioniersplek vanuit de Protestantse kerk. De Haven is ontstaan uit een groep ‘doorfietsers’; wijkbewoners die op zondagochtend de wijk uitfietsten om in een andere wijk naar de kerk te gaan. Het verlangen groeide om met buren het geloof te delen. Dus vanaf de plek waar je woont, waar je boodschappen doet, waar je sport.

De Haven is uitgegroeid tot een mooie plek waar alle Kanaleneilanders welkom zijn en elkaar ontmoeten. Vanuit de missie ‘Meer van Jezus op Kanaleneiland’ zoekt De Haven naar nieuwe vormen en mogelijkheden om christen te zijn in een omgeving als Kanaleneiland. We geloven namelijk dat Jezus bevrijding geeft aan mensen en dit gunnen we iedereen op Kanaleneiland. We zien dat het verhaal van Jezus mensen aangrijpt en het leven van mensen verandert. Hier getuigen van zijn is het mooiste wat er is.

De zondag is het kloppend hart van de Haven. Iedere zondagmiddag starten we met het Koffiehuis. Hier kan ieder een terecht voor een kopje koffie of thee en een praatje. Ook hebben we onze eigen Koffiebakfiets. Daarna volgt de Havenontmoeting, waar het draait om Jezus, geloofs- en levensvragen, gezelligheid en ontmoeting. Voor de kinderen is er een apart kinderprogramma met een Bijbelverhaal en de leukste knutselwerkjes! Elke ontmoeting eten we samen. Iedereen neemt dan wat mee.

De woonkamer is voor ons ook een belangrijke plek; hier eten we samen, hebben we Bijbelkringen en vergaderen we, delen we met elkaar. We willen in het alledaagse leven met elkaar optrekken.

Sinds de zomer van 2018 is Mirjam Verschoof verbonden als pionier van de Haven.
Hier leest u een interview met haar in Tijding.

Op onze website is meer te vinden over wie we zijn en wat we doen.

Ondersteuning
Als De Haven zijn wij bezig met fondsenwerving. Dit doen we op verschillende manieren. Een belangrijke bijdrage ontvangen we van Havenaren zelf. En mensen geven gul. Onze gemeente is echter klein en veel mensen zitten zelf krap bij kas. Op onze website is meer te vinden over wie we zijn en wat we doen, en over hoe u ons werk kunt ondersteunen.

Details

Meer actuele informatie: www.dehaven-kanaleneiland.nl.

Volgend project

Familiehuis Schollevaar

Pioniersplek | Capelle aan den IJssel
Volgend project

Schrijf je in voor de Impact nieuwsbrief