Zoek

De Bron

De Bron

Wijkgebouw De Bron is een missionair-diaconale pioniersplek; een gastvrije christelijke gemeenschap -voor en door mensen uit Rotterdam Rubroek (vlakbij het centrum) waar mensen God en elkaar ontmoeten en waar mensen elkaar helpen.

De hele week door is er een scala aan activiteiten, de een meer dienend, de ander meer getuigend. Het dienen van mensen zien we als goed in zichzelf. Dat neemt niet weg dat we in alles wat we doen een helder zicht willen geven op het centrum van De Bron: Jezus Christus.

Er is een jonge geloofsgemeenschap die vooral bestaat uit volwassenen. In 2017 werd voor de eerste keer avondmaal gevierd.

Dit terwijl we in een kinderrijke buurt staan. Er is weliswaar een kinderclub in De Bron maar die activiteit is relatief geïsoleerd. Zowel de kinderen die de club bezoeken als de leiders van de club zijn er alleen die 1,5 uur op zaterdag. We geloven dat er meer in zit. Sinds de frequentie van de club vorig jaar verhoogd is naar wekelijks, komen er wel tegen de 20 kinderen. Hoe mooi zou het zijn als we de contacten met kinderen uitbouwen tot relaties? Betekenisvolle relaties waarin de kinderen ontdekken wie ze zijn in Gods ogen. We geloven dat de gemeenschap de aangewezen plaats is voor het ontwikkelen van deze betekenisvolle relaties. Daarom willen we -binnen de Brongemeenschap- een gemeenschap met kinderen en tieners vormgeven.

Kinderwerk
In die gemeenschapsvorming heeft de Kinderclub nog steeds een belangrijke plaats. Deze club willen we opdelen in leeftijdsgroepen om intensiever met de kinderen aan de slag te kunnen. Om de relatie na de kinderclubleeftijd voort te zetten, willen we een tienerclub starten. En op zondag willen we (naast de al bestaande samenkomsten voor volwassenen), samenkomsten gaan houden waar kinderen en tieners het evangelie op hun eigen manier horen en verwerken. De tieners en ouders willen we coachen om zelf eigenaarschap te nemen. Zo wordt de gemeenschap gebouwd en kan het zich ook na de projectperiode door ontwikkelen.

Nader kennismaken met Fred Kappinga (interview in Tijding)

Volgend project

De Brug

Pioniersplek | Huizen
Volgend project

Schrijf je in voor de IZB nieuwsbrief