Dat Rijssense jongeren niet voor een kleintje vervaard zijn, hebben ze al vaker bewezen. Bijna jaarlijks storten ze zich op een sponsoractie vanuit Rijssen - fietsend, lopend, steppend. Daarbij wordt bepaald niet op een kilometer gekeken.

1000km voor goede doelenOp 27 april (Koningsdag) gaan zo’n twintig jongeren onder leiding van jongerenwerker Arjan Slagman ook weer zo’n bijzondere uitdaging aan: met de auto gaan ze naar Maastricht en daar maken ze zich snel uit de voeten want de koning komt, met zijn gezin, in de loop van de ochtend naar deze stad om daar zijn verjaardag te vieren. Voordat er geen doorkomen meer aan is staan ze op de pedalen om, via alle provinciehoofdsteden, binnen een week in Groningen te arriveren. Een tocht van een slordige 1000 kilometer. Het doel: geld inzamelen voor (onder meer) Het Pand, de IZB pioniersplek die gerund wordt door Jan Waanders, zelf afkomstig uit Rijssen.

Het streven is om voor beide doelen € 1000 op te halen. De eerste € 200 is al binnengesleept via een verhalenbingo. Verder worden er bakkersproducten aan de man gebracht.

Mooie gesprekken

Hoe stoer ook – het gaat niet eens om de sportieve prestatie of het op te halen geldbedrag. ‘Zes dagen intensief contact met jongeren, aldus Arjan Slagman. ‘Dat is nog veel meer waard. Een aantal van hen is kerkelijk betrokken, maar de meesten zitten aan de rand. ’s Avonds, zo is mijn ervaring, kun je dan mooie gesprekken hebben. Bijvoorbeeld over de vraag: waarom doe je dit?’

De route die de fietsgroep gaat volgen is:

27 april
Maastricht – Arnhem – Lienden

28 april
Lienden – Den Bosch – Middelburg

29 april
Middelburg – Den Haag – Haarlem – Zandvoort

30 april
Zandvoort – Utrecht – Lelystad – Zwolle – Genemuiden

1 mei
Genemuiden – Leeuwarden – Groningen

2 mei
Groningen – Assen – Rijssen

In Lienden, Middelburg en Zandvoort zorg de plaatselijke kerk voor slaapplaatsen. In Genemuiden wordt overnacht in een omgebouwde varkensstal en in Groningen – hoe kan het ook anders – in Het Pand.

Wie de jongeren financieel een hart onder riem wil steken kan terecht op de doneeractie-pagina.
De fietsers-in-spe zijn te volgen op Instagram: @1000km.sponsortocht en op Facebook.

Misschien woon je langs de route en wil je (bijvoorbeeld door de fietsers een bak koffie aan te bieden) je betrokkenheid met deze actie laten zien? Neem dan contact op met Arjan Slagman: arjan@fakkeldrager.com, of 06-55 322 323

Deel dit nieuws: Twitter Twitter Google E-mail

Schrijf je in voor de IZB nieuwsbrief