Het initiatief om mensen uit te nodigen mee te gaan naar een kerkdienst, beter bekend als 'Kerkproeverij', krijgt dit jaar een vervolg, op 15 en 16 september. Dit voorjaar is er een inspiratiedag, ter voorbereiding, op 6 april in Hilversum.

De dag is bestemd voor kerkenraden en gemeenteleden die plannen hebben om mee te doen aan de Kerkproeverij 2018.

Bisschop Gerard de Korte (Rooms-Katholieke Kerk) en scriba René de Reuver (Protestantse Kerk) laten zich interviewen over het thema. Prof. dr. Stefan Paas is gevraagd om een verdiepende inleiding rond nieuwkomers in de kerkdienst. Hij denkt na over de vraag: Is er zoiets als een theologie van de uitnodiging?

De IZB levert met ds. Jan Maarten Goedhart en Eline de Boo een bijdrage aan een workshop, waarin onder andere de rol van het gebed aan de orde komt. Verder zijn er workshops over het belang van nazorg en de rol van effectieve communicatie in voor- en natraject.

Meer informatie en een aanmeldmogelijkheid voor de inspiratiedag van 6 april is te vinden op www.kerkproeverij.nl. Deelname is gratis, er zal wel een collecte worden gehouden ten dienst van de campagne voor Kerkproeverij.

Deel dit nieuws: Twitter Twitter Google E-mail

Schrijf je in voor de IZB nieuwsbrief