Zoek

Nu het erop aankomt: kortlopend missionair toerustingsprogramma

Hoe houden we elkaar in deze tijd in de gemeente in het vizier? Hoe blijven we bij God en bij elkaar? Komt er iets terecht van onze missionaire roeping? Vragen waar je van wakker kunt liggen. De IZB biedt graag een helpende hand. We hebben een kortlopend toerustingsprogramma ontwikkeld, voor predikanten, kerkenraad en gemeenteleden. Als een impuls voor gemeenten die ernaar verlangen om op een nieuwe manier bezig te zijn met het geloof in Jezus Christus.

Inhoud

Je bent je als gemeente bewust van Gods roeping in de wereld, en verlangt naar een leven dichtbij Jezus. Je wilt aanstekelijk gemeente-zijn, en hoopt dat je ook op je eigen plek doordeweeks iets van Christus' licht laat schijnen. Tegelijk loop je aan tegen je eigen verlegenheid. Wat geloof je nu eigenlijk? En hoe deel je dat met de mensen die dichtbij je staan? In dit toerustingsprogramma stellen we die thema's in een half jaar aan de orde.

Aan de hand van Focusmateriaal ga je in op de volgende onderwerpen:

  • Ont-moeten (over rust en verdieping vinden als Jezus centraal staat)
  • Verwondering (over wat God al in de gemeente doet en schenkt)
  • Verlegenheid (om het geloof handen en voeten te geven)
  • Verlangen (om dichtbij Jezus te leven)
  • Verwachting (dat God zelf instaat voor zijn werk)
  • De kracht van gebed
  • Onverhoorde gebeden
  • Luisterend bidden

introductietraject.pngBeweging

Bij het materiaal dat we gebruiken gaat het niet alleen om een goed begrip van de Bijbelse boodschap, maar wordt je ook uitgedaagd om in beweging te komen, en dat wat er is besproken in de praktijk te brengen. Dat doen we samen: op de Bijbelkring, in en rond de kerkdienst, of bij een Focuswandeling. De gemeente is zo een 'oefenplaats', ‘ net als je gezin, vriendenkring, je werk-omgeving en je buurt. 

Toerusting

Naast het materiaal bieden we predikant, kerkenraad en kringleiders toerusting en training rond missionair gemeente-zijn. Deze training wordt gegeven door ervaren trajectbegeleiders die in iedere gemeente streven naar maatwerk. We stimuleren het onderlinge gesprek tussen gemeente en kerkenraad door middel van de Focusscan, die in kaart brengt wat het missionaire verlangen van de gemeente is en hoe dit verder kan worden ontwikkeld.  

Wilt u weten wat dit programma voor uw gemeente kan betekenen? Neem dan contact met ons op en vraag naar Wout Koelewijn of André Walhout.

Schrijf je in voor de Focus nieuwsbrief