In Nieuw-Vennep was er afgelopen zondag een vreugdevolle dienst, waarbij drie ambtsdragers bevestigd zijn, waarmee de kerkenraad weer voltallig is. Een moment om dankbaar op terug te kijken, ook als een gezegende start van het tweede Focusjaar.

Het thema dat zondag centraal stond was ‘geloof als waagstuk’. N.a.v. Deuteronomium 32: 11-12. Over Vader-arend en opgroeiende kuikens. ‘De Heer zegent ons met vrede. Met een veilig nest, met warmte en liefde. Tegelijkertijd zegent de Heer ons soms met heilige onrust. Zonder worsteling geen overwinning. Zonder afgrond geen nest.’

De vraag werd aan ons allen voorgelegd: Hoe zijn we eigenlijk lid van de Kerk van Christus?
Wat is onze houding als het gaat om de Kerk van Christus? Verwachten we als onvolwassen kuikens dat ons het eten wordt aangereikt? En piepen we wat harder als het te lang duurt? Of zijn we als volwassen kuikens die durven uit te vliegen, richting de taak die God aan ons geeft? Geen genoegen nemend met de Troost van God alleen, maar verlangend om de kracht van God te ervaren, die door hen heen wil werken. Erop vertrouwend dat Vader-arend ons niet los laat, maar Zijn vleugels onder ons uitslaat.

We zijn in de gemeente aanbeland bij blok 4 over ‘De gemeente van Jezus’. Over eenheid en verbondenheid. Gemeentebreed zoeken we die verdieping als gemeente. Wie is de Heer van de kerk? Wie de Heer van mijn leven? En op welke manier worden we als broers en zussen samen ingeschakeld in onze omgeving? In de komende weken staan meerdere mooie ontmoetingsavonden op de agenda van de kerk. Kringleiders, die toegerust worden. De kerkenraad die start door samen te eten, te vieren, te bidden en te vergaderen. De gemeente als geheel die tijdens een ‘ ontmoetingsavond’ samenkomt om na te denken over het verlangen, over de koers voor het nieuwe beleidsplan, zodat het geen document wordt voor op de plank maar een gedragen en levend document. Om vanuit de bezinning op de kern, met de Focus op Jezus Christus, samen meer te groeien als missionaire gemeente met oog voor mensen uit ons netwerk, mensen in de Haarlemmermeer.

Omdat het als broers en zussen van de verschillende ‘Focusgemeenten’ mooi en bemoedigend kan zijn om met diensten mee te kijken van andere gemeenten, bij deze de link van de dienst uit Nieuw-Vennep:  https://www.wittekerk.nl/media/kerktv-en-kerkradio/. Weet je (digitaal) welkom!

Deel dit nieuws: Twitter Twitter Google E-mail

Schrijf je in voor de IZB nieuwsbrief