We spreken over de opdracht van gesprek 3. ‘Vorige keer kreeg je als opdracht mee om na te denken over een naaste met wie je over je geloof zou willen spreken. Heb je iemand bedacht?’ Dennis geeft aan dat hij het zo verdrietig vindt dat zijn kinderen niet meer naar de kerk gaan en zijn kleinkinderen daardoor niet zijn gedoopt. Hij heeft het verlangen om het geloof met zijn kinderen en kleinkinderen te delen.

Vanuit de groep komen verschillende suggesties hoe hij dat zou kunnen aanpakken. Eén van de suggesties is: ‘Leg straks met Pasen de gestencilde liturgie van de dienst op tafel. Probeer naar aanleiding daarvan een gesprek te krijgen over wat Pasen voor jou betekent’. De groep belooft Dennis voor hem te bidden om vrijmoedigheid en creativiteit.

Aria heeft een Hindoestaane achtergrond. Via o.a. de Alpha Cursus in onze wijkgemeente is ze tot geloof gekomen. Ze is niet kerkelijk betrokken. Ze is onlangs jarig geweest. Van een vriendin heeft ze toen een mooi kaart ontvangen met een christelijke tekst er op afgedrukt. Die heeft ze haar moeder en zus laten lezen. Dat was voor haar een spannend gebeuren, want haar familie volgt haar niet in de keuze die ze heeft gemaakt. Verrassenderwijs hadden ze nu, naar aanleiding van deze kaart, een heel open gesprek over het geloof. Ze neemt zich voor om haar moeder en zus te vragen met Pasen mee te komen naar de kerk. De groepsleden beloven haar voor haar, haar moeder en zus te bidden.

Elise is iemand die graag en vrijmoedig over Jezus spreekt. Soms wat dwingend. Zij vertelt: ‘Focus heeft mij geleerd naar de ander te luisteren en daarna het gesprek aan te gaan. Dat is voor mij een hele leerschool, maar ik heb wel ervaren dat het werkt. Je krijgt veel meer een wederzijdse ontmoeting’.

Adriaan werkt in de pleegzorg. De Here had hem op het hart gegeven met een bepaalde cliënt (een jongen) het geloofsgesprek te voeren. Het was een jongen die hij regelmatig ontmoette. Sinds zijn voornemen had hij de jongen echter niet meer gezien. Hij deelde met ons zijn verdriet daarover. Adriaan had aanwijzingen voor occulte belasting bij deze jongen en had een sterk verlangen hem iets door te mogen geven van het licht van Christus. We beloofden hem ook in onze persoonlijke voorbede deze situatie bij de Here te brengen. Tijdens de volgende bijeenkomst meldde Adriaan dat de Here de gebeden had verhoord. Hij had de jongen weer ontmoet. Ze hadden o.a. gesproken over de nieuwe toekomst waar het geloof over spreekt. Het was een heel bijzondere ontmoeting geworden.

 

 

Deel dit nieuws: Twitter Twitter Google E-mail

Schrijf je in voor de IZB nieuwsbrief