Werkvelden in Alblasserdam onderzoeken hoe ze Chris, Christina, Eva en Titus kunnen helpen om christen te zijn in hun dagelijks leven.

De Havenkerk en Ontmoetingskerk in Alblasserdam vonden de twee manieren van kijken die Focus introduceerde – ‘gemeente samen’ en ‘gemeente verspreid’ – verhelderend en inspirerend. In het verlengde daarvan hebben de kerkenraden besloten om de periode van januari tot en met juni 2019 te gebruiken om te kijken hoe de verschillende werkvelden van de gemeenten gezamenlijk met plannen kunnen komen om gemeenteleden te ondersteunen om als ‘gemeente verspreid’ zelf op hun plek dienend en helend actief te zijn in de Alblasserdamse samenleving.

Daarvoor werd in februari een gezamenlijke conferentie voor alle werkvelden (eredienst, pastoraat, diaconaat, beheer, jeugdwerk, leren & ontmoeten) georganiseerd. Voor deze conferentie ontwikkelde de Focusgroep een aantal typen gemeenteleden. Met welke vragen krijgen zij – als ‘verspreide gemeente’ – te maken in hun christen-zijn in het dagelijks leven? We noemden ze Chris, Christina, Eva en Titus.

Vervolgens stelden we ons in groepjes per werkveld de vraag “Wat zouden jullie voor Chris, Christina, Eva en/of Tim kunnen betekenen in hun dagelijks leven?” en “Wat betekent dit voor de manier waarop jullie je werk vormgeven en de activiteiten die jullie organiseren?”

 

De insteek met concrete personen bleek veel gesprekstof op te leveren. Een belangrijke vraag die boven kwam was: “Wat zouden we zelf willen dat we voor hen doen?” . En vervolgens ook: zouden de Chrissen, Christina’s, Eva’s en Titussen in onze gemeenten ons wel weten te vinden met hun vragen? Hoe kunnen we met hen in gesprek blijven?

De werkvelden denken onder begeleiding van de Focusgroep daarover verder na. In april is een volgende bijeenkomst gepland.

Deel dit nieuws: Twitter Twitter Google E-mail

Schrijf je in voor de IZB nieuwsbrief