Op 28 november werd in Gouda een gemeenteavond georganiseerd waarop gemeenteleden konden kennismaken met Focus. We vroegen één van de aanwezigen te delen hoe hij terugkeek op deze avond.  

Hij vertelde:

“Voor mij was de avond bemoedigend en enthousiasmerend. Dat laatste omdat het een avond was met wisselende werkvormen, een werkboek waarmee je aan de hand genomen wordt, maar vervolgens ook afsluit met een concreet punt voor de komende weken. Zodat wat je hebt gesproken ook echt een plek krijgt in de dagelijkse praktijk. Dit spreekt me erg aan!

De gesprekken in mijn groepje van 4 waren bemoedigend, maar wat me vooral heeft geraakt is het volgende. Op de fiets naar de Veste was ik wat aan het nadenken over wat Focus zou gaan betekenen voor mij. Een paar weken geleden heb ik ja gezegd tegen een vrijwilligersfunctie buiten de kerk. Een paar keer schoot het door mijn hoofd of dat nu een verstandig besluit is geweest, gezien misschien wel het extra werk wat Focus voor mij zou kunnen betekenen. Begin van de avond wordt er een filmpje getoond waarin 7 mensen aangeven wat missionair zijn voor hen betekent. Een daarvan is predikant. Hij zegt dat hij niet echt missionair is aangezien hij vooral binnen de kerk bezig is, het zijn de gemeenteleden die de wereld ingaan en dan noemt hij letterlijk de vrijwilligersfunctie die ik dus recent heb aanvaard als voorbeeld. Om stil van te worden.”

 

 

Deel dit nieuws: Twitter Twitter Google E-mail

Schrijf je in voor de IZB nieuwsbrief