Op 8 november bezochten zo’n 60 mensen in de Marekerk in Leiden een gemeenteavond over het thema ‘Geloof en werk’. Eén van de bezoekers schreef: “Na een pakkende inleiding hebben we met elkaar nagedacht over hoe je als christen op de plek waar je bent je geloof kan uitdragen. Iedereen kreeg een boekje met concrete handreikingen voor het volgen van Jezus in je dagelijks leven aan de hand van 7G’s: geestelijk groeien, goed werk doen, genade en liefde doorgeven, gewoonten doorbreken, gerechtigheid zoeken, goed nieuws vertellen en gebed. Het was inspirerend om meer te horen over elkaars werksituatie en verhalen te delen over hoe we daar concreet invulling proberen te geven aan de 7G’s.”

Op 9 november werd een vergelijkbare, goedbezochte avond gehouden in de Sionkerk in Houten. Hier zal de avond nog een vervolg krijgen in de vorm van een verdiepingsbijeenkomst eind november.
In Alblasserdam was gekozen om in het kader van het jaarprogramma van vorming en toerusting op twee verdiepingsavonden in kleinere kring over geloof en werk te spreken. De eerste avond leverde inspirerende gesprekken op en ook een aantal mooie ideeën om geloof en werk vaker terug te laten komen in het gemeenteleven. Allereerst zal er een doorgeefcolumn in de nieuwsbrief worden gestart waarin gemeenteleden vragen beantwoorden over hun werk en vanuit hun werk een punt aandragen voor voorbede. Daarnaast wordt de mogelijkheid onderzocht om maandelijks een ontmoeting te organiseren voor gemeenteleden die werkzaam zijn in bepaalde sector.

Ook in in Hilversum, Maarssen en Nijkerk staan voor de maand november nog thema-avonden gepland over hetzelfde thema.

 

Deel dit nieuws: Twitter Twitter Google E-mail

Schrijf je in voor de IZB nieuwsbrief