Wil je meer mensen betrekken? Probeer een Focus-wandeling! Met Focus willen we een gemeentebreed gesprek op gang brengen. Veel gemeenten zoeken naar manieren om zoveel mogelijk gemeenteleden daarbij te betrekken. Daarom worden de gesprekken uit de Focus-werkboeken geïntegreerd in zoveel mogelijk bestaande activiteiten: eredienst, kringen, clubs, verenigingen, vrouwenochtenden, enz.

Tegelijk realiseren we ons dat in de meeste gemeenten daarmee nog lang niet alle gemeenteleden worden bereikt. Er zijn veel mensen die niet meedoen aan gespreksgroepen, omdat ze daarvoor geen tijd hebben, omdat ze zich niet aan vaste roosters kunnen binden, of omdat de werkvorm gewoon niet zo bij hen past.

Daarom wordt er in verschillende plekken nagedacht over de andere werkvormen. In Gouda en Krimpen aan de Lek wordt deze maand geëxperimenteerd met een Focus-wandeling. Daar bleek veel belangstelling voor te bestaan.

Ook een Focus-wandeling vinden we het belangrijk dat de kernelementen uit de Focusgesprekken terugkomen: bidden, Bijbellezen, en het zoeken van verbinding met ons eigen dagelijks leven. Dat doen we door ‘verhalen delen’ (wat speelt er in jouw leven, hoe raakt dit Bijbelgedeelte daaraan) en ‘in beweging komen’ (wat vraagt God van je om te doen in wat speelt in jouw persoonlijke situatie).

Specifiek voor wandelaars hebben we daarom gesprek 1 uit het Focus-werkboek omgewerkt waarbij we aansluiten op de werkvorm van een Emmaüs-wandeling (zie werkboek pagina 66/67). Deze Focus-wandeling is te downloaden op …

We zijn benieuwd naar jullie reacties. Als er veel belangstelling is, zullen we ook andere gesprekken uit het werkboek beschikbaar maken als Focus Wandeling.

Op zaterdag 12 januari heeft in Gouda de eerste wandeling al plaatsgevonden. De 10 deelnemers waren enthousiast. Tijdens de wandeling deelden ze twee aan twee aan de hand van gesprek 1 hun verhalen en dachten ze na over hoe ze hun geloof en hun leven verbinden. Na de wandeling was er koffie en is er samen gebeden. Er zijn inmiddels 5 maandelijkse vervolgwandelingen gepland.

Via deze link vind je de complete werkvorm in pdf: 20190129 Focus Wandeling B1G1.docx

Deel dit nieuws: Twitter Twitter Google E-mail

Schrijf je in voor de IZB nieuwsbrief