Ze hadden het er graag voor over: vier leden van het Focusteam uit Ooltgensplaat bezochten op 21 november de collega’s Nijkerk. Heel gastvrij werden wij – ik heb er zelf volop in gedeeld! – aan het einde van de middag ontvangen in de Opstandingskerk met een warme maaltijd, die door het team zelf was klaargemaakt. Een goed christelijk gebruik: elkaar ontmoeten aan tafel.

Doel van de meeting was het delen van de gezamenlijke ervaringen in het Focustraject, met een blik vooruit: hoe gaan we verder? Er was veel onderlinge herkenning. Het viel me op hoe persoonlijk de toon van het gesprek was, en met hoeveel betrokkenheid naar de gemeenten in Nijkerk en De Plaat. Dat raakte me echt. De blik vooruit leverde het volgende op:

Zowel in Nijkerk als in Ooltgensplaat stopt traject, maar gaat Focus in andere vorm door.

  • Er is verlangen naar persoonlijke geloofsontmoeting in de kringen, waarbij de blik naar buiten blijft gericht. Wat ‘beweegt’ ons? En: blijven wij ook in beweging?
  • Er worden stappen gezet om na afloop van dit kalenderjaar met één gezamenlijk thema voor de kringen, waar ook in de zondagse erediensten aandacht voor is. Gemeentebrede verbondenheid dus.
  • Het Focusteam in Ooltgensplaat gaat op verzoek verder als een klankbordgroep voor de predikant, en de structuur van de ZEC (Zendings- en Evangelisatiecommissie) wordt opnieuw tegen het licht gehouden. ‘Zijn we alleen uitvoerend bezig, of dienen wij ook de missionaire toerusting in de gemeente?’
  • Het team in Nijkerk houdt in deze vorm op te bestaan, maar de nieuwe missionaire commissie zet taken voort en daarbij zijn leden van het huidige team betrokken. Daarnaast komt er een commissie gemeente-opbouw, waar bijvoorbeeld de koppeling van kringwerk en pastoraat een onderwerp van gesprek is.

Het gesprek was zo boeiend dat we totaal vergeten zijn een foto voor dit verslag te maken. Dat moet de lezer er maar bij denken. Bij vertrek werden de Nijkerkers hartelijk uitgenodigd voor een tegenbezoek. De Focus community in ontwerp!

Ds. Klaas van Meijeren

 

 

Deel dit nieuws: Twitter Twitter Google E-mail

Schrijf je in voor de IZB nieuwsbrief