De afgelopen weken hebben wij op club nagedacht over de onderwerpen uit het 3e werkboek van Focus: ‘Jezus in jouw wereld’. We hebben werkboekjes gekregen, speciaal voor kinderen uit groep 6, 7 en 8, waar de meiden zelf in kunnen werken. Hier staan mooie en leuke opdrachten in waar vol enthousiasme aan gewerkt wordt.

We hebben samen nagedacht over hoe we op de plek waar we door God gezet zijn kunnen laten zien wie de Heere Jezus (voor ons) is. Ook hebben we besproken hoe we net als Daniël de goede keuzes kunnen maken, soms moet je anders dan anderen durven zijn. Afgelopen maandag ging het over Kolossenzen 3. Bijvoorbeeld over het ‘bekleedt u zich’, we krijgen als opdracht vriendelijk, geduldig en nederig te zijn.

Bekleden is dan ‘aantrekken’: je leeft eruit. Ook was een vraag: wat betekent het om elkaar te verdragen? De meiden antwoordden toen: niet jaloers zijn en dingen samen doen. Dat je elkaar accepteert, ook als je zelf anders bent of iets anders zou doen. In het werkboekje werd gevraagd: wat vind je fijn in de kerk, waar voel je je betrokken in? Er werd als antwoord gegeven: dat er dingen voor kinderen georganiseerd worden, zoals zondagsschool en club.

Fijn om zo met elkaar na te denken over de Bijbel en over het gemeente zijn. We zijn elke keer weer verbaasd over de antwoorden van de meisjes, ze denken heel goed na en we leren zelf ook van hun antwoorden.

 

Deel dit nieuws: Twitter Twitter Google E-mail

Schrijf je in voor de IZB nieuwsbrief