In november 2018 is er een groep jongeren van de gemeenten in Den Haag en Almelo op Experience reis geweest naar Den Haag. Hieronder een reisverslag van één van de deelnemers.

 

Donderdag Op donderdag zijn we naar Praag gevlogen, we hadden een avondvlucht en kwamen in het donker aan in Praag. Op het vliegveld werden we opgewacht door Leendert Wolters. Leendert woont met zijn gezin in Praag voor een project van de GZB. Na een kennismaking met Leendert heeft hij ons naar ons hostel gebracht waar we de rest van de reis verblijven.

Vrijdag Vanochtend zijn we bij Leendert thuis geweest waar hij een uitgebreide presentatie heeft gegeven over het werk dat hij in Praag verricht. In de middag hebben we de oude binnenstad bezocht. In de avond hebben we een gebedswandeling gedaan door Praag. Dat was nieuw voor mij, het houdt in dat je langs een aantal plekken loopt in de stad, en daar een kringgebed houdt voor hetgeen op die plek plaats vind/heeft gevonden. Zo hebben we in een park tussen de daklozen gestaan maar ook bij een gebouw waar in de 2e wereldoorlog Joden werden gemarteld.

Zaterdag Op zaterdag hebben we voor de eerste keer triades gehouden, dat houdt in dat we in een groepje van 3 personen een gesprek hebben, dit kan gaan over alledaagse dingen maar ook over Bijbelse onderwerpen. Triades kunnen overal gehouden worden maar het mooiste is om dit te doen op een openbare plek, wij deden het in een koffie restaurant. In de middag hebben we boodschappen gedaan met de opdracht om een maaltijd voor daklozen samen te stellen. In de avond zijn we met 2 grote pannen naar het park gegaan om de daklozen te voorzien van eten.

Zondag Vandaag zijn we bij een kerkdienst geweest die in het Praags werd gehouden, ik heb hier niet heel veel van meegekregen. Na de dienst heb ik 20 minuten met een kerkganger kunnen praten over allerlei onderwerpen. Ik vind het heel boeiend hoe de mensen hier een hele andere kijk hebben op bepaalde zaken. In de middag hebben we rustig aan gedaan in het hostel, het blijft toch een rustdag😉. In de avond zijn we naar een dienst gegaan van Network Praha, dit is een gemeente die o.a. door Leendert is opgezet. Deze dienst was zowel in het Praags als in het Engels, hierdoor kon ik het een stuk beter begrijpen. Na de dienst hebben wij een uitgebreid gesprek gehad met een voorganger die daar ook aanwezig was.

Maandag De dag van de terugreis, vanochtend hebben we voor de tweede keer een triade gehouden, ik merkte gelijk al dat het een stuk beter ging dan de eerste keer, omdat ik weet wat ik kan verwachten en ook ken ik de groep al een stuk beter. Tijden de lunch hebben we de reis met elkaar doorgesproken, daarna zijn we naar het vliegveld gegaan en terug naar Amsterdam gevlogen.

Deel dit nieuws: Twitter Twitter Google E-mail

Schrijf je in voor de IZB nieuwsbrief