Laden Evenementen

Donderdag 14 juni 2018 vindt de presentatie plaats van Verbonden en vervreemd; over de God van Paulus op de Areopagus, een nieuw boek van dr. Wim Dekker, emeritus-predikant/theoloog, die aan de wieg stond van het centrum voor contextuele en missionaire verkondiging.

Aan de hand van de bekende rede van Paulus uit Handelingen 17 denkt hij na over hoe we vandaag in onze seculiere en pluralistische cultuur over God kunnen spreken. Het boek kan als een vervolg gelezen worden op twee eerdere boeken van Dekker: Marginaal en missionair (2011) en Tegendraads en bij de tijd (2015). Ging het in deze boeken vooral over de manier waarop we vandaag in de marge kerk en christen kunnen zijn, in Verbonden en vervreemd gaat het over de vraag wat we vanuit de marge als boodschap te delen hebben.

De boekpresentatie vindt plaats op donderdag 14 juni in de Bergkerk, Amersfoort, 20.00 uur. Publicist/presentator Stephan Sanders, die in het afgelopen jaar in Trouw verslag deed van zijn ervaringen als ‘proef-gelovige’ zal een bijdrage leveren aan het programma. Het laatste hoofdstuk in het boek van Dekker is gewijd aan de zoektocht van deze ‘moderne Dionysius de Areopagiet’.

Vooraf aanmelden voor de boekpresentatie is niet nodig. 

Lees hier alvast de inhoudsopgave en een gedeelte uit het Woord vooraf. Het boek verschijnt bij uitgeverij Boekcentrum, Utrecht.

 

Deel dit evenement: Twitter Twitter Google+ E-mail