IZB Echo

ECHO is een hulpmiddel bij het missionaire gesprek. Het verschijnt twee maal per jaar (rond Pasen en Kerst) en is gericht op lezers die nauwelijks bekend zijn met de kerk en het christelijk geloof.

Het zijn uitdeelexemplaren, ter ondersteuning van missionaire contacten. Wij hopen dat ook u deze uitgave wilt verspreiden. Om dit mogelijk mogelijk te maken, hebben we de kosten zo laag mogelijk gehouden. Onderaan deze pagina kunt u een aantal nummers inzien die de laatste jaren verschenen zijn.

Kosten
1-99 ex. € 0,59 per stuk; 100-499 ex. € 0,54 per stuk; 500-999 ex. € 0,48 per stuk; 1000-1999 ex. € 0,46 per stuk; 2000 en meer ex. € 0,41 per stuk. Deze prijzen zijn exclusief verzendkosten. Op de achterpagina is ruimte vrij gelaten om uw gegevens en aankondigingen van kerkdiensten in te laten drukken. Vanaf 500 exemplaren is dit gratis, bij een kleiner aantal zijn de kosten € 75,-.

Kerst ECHO 2019

De rode draad is; ‘de kerk is van ons’. Over gemeenschapsgevoel, de kerk is méér, heeft betekenis voor de wijk/buurt/het dorp. De uitgaande beweging van de kerk.

U kunt het kerstnummer binnenkort hier inzien vanaf 5 oktober.

Bestellen ECHO 
De besteltermijn van de Kerst ECHO loopt tot 25 oktober. Rond 22 november zal de bestelling afgeleverd worden.

Bestelformulier ECHO

IZB Paas ECHO 2019

Onder het motto ‘Sta eens even stil’ belicht het gevarieerde magazine in artikelen en interviews de betekenis van Pasen. Ds. Sjaak van den Berg schrijft over de vrouwen, die op de dag van de opstanding van Jezus op weg gaan naar het graf (Lucas 24). Daar ontmoeten ze engelen, die zeggen dat Hij leeft. ‘Herinner je, zeggen ze. Herinner je zijn eigen woorden. Heeft Hij het zelf niet gezegd? De herinnering kiert een deur open naar onbekende verten, naar landschappen die ze zich niet konden voorstellen. Hoop wordt wakker. Zou het graf daarom leeg zijn? Als dat waar is, is heel die nare weg van kruisiging niet vergeefs. Dan heeft het een doel. Hij heeft gezegd: zo zal het gaan. Stel je voor dat het echt zo is. Dat betekent dat het niet is afgelopen, maar dat Hij leeft!’

De opstanding van Jezus is de basis van de hoop op een leven na de dood. Ds. Dick Westerkamp vertelt hoe die verwachting zijn leven beïnvloedt, ds. Leo Buijs schrijft een persoonlijke reflectie bij de tekst op het graf van zijn vader.

Enkele leden van het orkest Ars Musica spreken over hun grote passie, de uitvoering van de Matthäus Passion. Het mooiste moment, vertelt één van hen, zit niet in de muziek, maar in de stilte nadat Jezus zijn hoofd heeft gebogen en de geest heeft gegeven. ‘Zonder dat er een noot klinkt, is dat het hoogtepunt; een scharnierpunt in de geschiedenis van de mens en de wereld.’

U kunt het paasnummer hier inzien en downloaden.

IZB Kerst ECHO 2018

U kunt het kerstnummer hier inzien en downloaden.

IZB Paas ECHO 2018

IZB Kerst ECHO 2017

Lees hier de Kerst ECHO van 2017.

IZB Paas ECHO 2017

IZB Kerst ECHO 2016

Deel deze pagina:TwitterTwitterGoogle+E-mail

Schrijf je in voor de IZB nieuwsbrief