Zoek

Regio-avond 'Vindplaatsen van Vreugde' - Nunspeet

Regio-avond 'Vindplaatsen van Vreugde' - Nunspeet

Secularisatie gaat niet aan ons eigen hart en geloofsleven voorbij. Maar wanneer we het kerk-zijn alleen als ‘tegen de wind in fietsen’ ervaren, houden we het niet vol. Gelukkig gaat God door. Hiervan ontdekken we bemoedigende voorbeelden die we als IZB graag met je delen. Vindplaatsen van vreugde – zo kun je de gemeenten omschrijven. Laat je tijdens deze avond inspireren!

1 mei 2024

Ds. Mark de Jager (predikant in Dwingeloo en bij de IZB werkzaam als missionair predikant) bespreekt ter inleiding de vreugde van Jezus in Lucas 10: 21.

"Op dat moment begon Hij vervuld van de heilige Geest te juichen en zei: ‘Ik loof U, Vader, Heer van hemel en aarde, omdat U deze dingen voor wijzen en verstandigen hebt verborgen, maar ze aan eenvoudige mensen hebt onthuld. Ja, Vader, zo heeft het U behaagd."

Hierna kun je een van de volgende programma’s kiezen:

Meer zielen, meer vreugd
De missionaire roeping van de hele gemeente
Door André Walhout (Theoloog en gemeentetoeruster)

Hoe belangrijk is evangelisatie voor jouw gemeente? Als je ernaar zou vragen, zal (bijna) iedereen je zeggen dat het inderdaad goed is om het goede nieuws met anderen te delen.

In de praktijk merk je vaak dat het missionaire werk enthousiast wordt gedragen door een kleine groep mensen. Hoe kan de missie iets worden van de hele gemeente, waar iedereen op zijn/haar eigen manier aan meedoet? Daarover gaan we in gesprek. Ook gaan we aan de slag met een paar concrete ideeën.

Gods liefde delen op het dorp
Missionair zijn op het platteland en de Bijbelbelt
Door ds. Mark de Jager (Predikant en pionier)

Vaak lijken missionaire (pioniers)projecten een zaak van de grote steden of de Randstad, maar ook aan onze eigen regio gaat secularisatie niet voorbij. Christenen vinden het belangrijk om hun geloof te delen - maar hoe je dat kan doen is vaak lastig.
Waar begin je als je missionair actief wil zijn als gemeente, ambtsdrager of individuele christen? Welke lessen van pionieren zijn toepasbaar in een plattelandscontext?
'Missie Westerveld' is een samenwerkingsverband van kerken in Zuid-West Drenthe die zoekt naar manieren van duurzaam kerk-zijn. Tijdens dit keuzeprogramma gaan we in gesprek over de Missie van én voor God, over luisteren naar je roeping en je context, en dankbaar zijn voor de 'kleine plekken' waar God werkt.

Samen spoorzoeken
Verrassende leeservaringen
Door ds. Teun de Ridder (Predikant en trainer)

De methode wordt kort geïntroduceerd en we lezen samen, met aandacht, een Bijbelgedeelte. Je stelt je eigen vragen aan de tekst; waar raakt dit mijn bestaan, wat roept bevreemding op, waar zit weerstand en wat begrijp ik niet? Hierna delen we de leeservaringen met elkaar.

Laat je meenemen op een verrassende ontdekkingstocht. Deze leesvorm is bijvoorbeeld bruikbaar als vervolg op Alpha.

We ronden om 21.45 uur af en praten nog even door onder het genot van een hapje en een drankje.

Gemeente- en kerkenraadsleden die betrokken (willen) zijn bij het missionaire werk én predikanten zijn van harte welkom op maandag 27 mei; 19.45 - 21.45 uur in de Opstandingskerk in Nunspeet (Feithenhofweg 24).

Aanmelden kan hier (inschrijven voor meerdere personen vanuit uw gemeente is mogelijk)