Zoek

Ga mee op Focus-Experience in Duitsland

Ga mee op Focus-Experience in Duitsland

Tijdens het Focustraject oefenen we hoe we ons geloof verbinden met het leven van elke dag: onze buurt, onze vrienden, onze school/studie of ons werk. We stimuleren elkaar om hierover actief na te denken, maar kijken daarbij ook over de grens. Hoe leven andere christenen met God? En wat kunnen wij van hen leren voor onze eigen context? In dat kader organiseren we samen met de GZB een Focus-jongerenreis naar Schwerin en Rostock, twee steden in Noordoost-Duitsland. Van 30 april tot 4 mei krijg je de kans om met andere (jonge) christenen uit Nederland en Duitsland te ontdekken hoe je op Jezus gericht kunt leven en missionair kerk kunt zijn.

7 februari 2022

Andere jongeren ontmoeten en met andere ogen kijken  
Samen met jongeren uit andere Focus-gemeenten ga je op pad door de bijzondere Duitse steden Schwerin en Rostock. Je ontdekt niet alleen de mooie binnenstad, maar ook de buitenwijken met de flats van voor de val van de Berlijnse muur. Je leert de steden én elkaar kennen, en ontdekt wat christen-zijn voor anderen betekent.   

Je leven en geloof delen
Christenen in Duitsland laten zien hoe zij leven, hoe zij Jezus volgen, hoe zij zoeken naar manieren om te geloven op hun plek. Ze zijn ook benieuwd naar jouw verhaal. Je bezoekt hun gemeente en samen ga je in gesprek rond een open Bijbel. 

Ervaren hoe je als kerk betekenis kunt hebben 
Religie speelt amper een rol in Oost-Duitsland. Toch ontwikkelen gemeenten in Schwerin en Rostock allerlei initiatieven om op nieuwe manieren het leven en geloven met hun omgeving te delen. GZB-zendingswerkers Gerard en Janneke de Wit en Gerrit en Jorine van Dijk zetten zich daarvoor in. We gaan hun werkplekken bezoeken, doen mee en horen verhalen over wat het doet mensen. Met elkaar bedenken we wat we hier in Nederland van kunnen leren.

Samen met je gemeente op zoek naar inspiratie 
Deze reis naar Schwerin is niet alleen een experience voor jou, maar ook voor je gemeente. Voor, tijdens en na de reis worden zij betrokken. Met de andere deelnemers denk je na over wat jullie ervaringen betekenen voor de Nederlandse context. Wat kunnen jullie leren van de Duitse gemeenschappen die jij hebt bezocht? Je krijgt van tevoren een vraag mee uit de gemeente, die je achteraf beantwoordt vanuit de ervaringen die je hebt opgedaan. 

Praktische informatie 
De reis vindt plaats van 30 april tot 4 mei 2022. We vertrekken samen op zaterdag 30 april en rijden met auto’s naar Duitsland. Op woensdagavond 4 mei zijn we weer terug. Voorafgaand aan de reis wordt er een voorbereidingsavond gepland, en achteraf is er een reünie. We zijn op zoek naar 10 jongeren van 18 tot 25 jaar die samen op zoek willen naar inspiratie voor geloven in deze tijd en die zin hebben om die inspiratie te delen met hun gemeente. 
De richtprijs van de reis is 500 euro (incl. reiskosten, reisverzekering, accommodatie, maaltijden en vervoer ter plekke). Omdat je de reis niet alleen voor jezelf maakt, betaal je zelf € 150 en nodig je de gemeente uit om in het restant te voorzien. Heb je interesse, neem dan voor 12 februari contact op via experience@gzb.nl onder vermelding van je Focusgemeente. 

Let op: uit elke Focus-gemeente kunnen maximaal 2 jongeren meedoen aan deze unieke Experience.