Zoek

Dabar gaat er ook dit jaar weer vol voor. Dankzij Corona….

Dabar gaat er ook dit jaar weer vol voor. Dankzij Corona….

Ook dit jaar verwachten we hele volle campings. En we gaan er weer vol voor. Juist nu in coronatijd weten we hoe waardevol het doen van Dabar is voor kinderen, tieners en volwassenen. We brengen geloof, hoop en liefde op de campings en in de stad.

28 april 2021

Vorig jaar was het maar wat spannend of we wel Dabar konden doen. Maar wat hebben we een mooi Dabarseizoen gehad. Campings waren overvol en alle teams op alle Dabarcampings waren ook vol. Niet één dabarist of campingpastor is tijdens het doen van Dabar besmet geraakt met corona. Iets om heel dankbaar voor te zijn.

En als er ergens behoefte aan is, dan is het wel de boodschap van hoop. Er is toekomst voor iedereen omdat Christus leeft. Hij overwon dood en graf en bracht verzoening tussen God, mensen en de hele schepping. Daarom doen we ook dit jaar weer volop Dabar op 20 locaties in Nederland.

Vorig jaar hebben we als pilot Dabar in de stad gedaan in wijk Oude Noorden in Rotterdam. Samen met het diaconale centrum Goud van Noord is er een Dabarweek geweest. Dit jaar breiden we Dabar in de stad uit door in ook wijk Crooswijk in Rotterdam een Dabarweek te organiseren. Dit doen we in samenwerking met De Bron, een pioniersplek van de IZB, en met PKN gemeente De Samaritaan in Rotterdam. Deze gemeente is ook nauw betrokken bij De Bron. Jongeren vanuit deze PKN gemeente vormen samen een Dabarteam. Mooi dat jongeren uit deze plaatselijke gemeente zich inzetten voor deze pioniersplek door een Dabarweek te organiseren.