Zoek

Vacature missionair-diaconaal werker Zwijndrecht

Vacature missionair-diaconaal werker Zwijndrecht
Herhaalde oproep

De Hervormde Gemeente in Zwijndrecht zoekt voor Het Badhuis, een missionaire pioniersplek in een buurthuis, een bevlogen missionair-diaconaal werker, 0,6 fte.

4 januari 2021

Het Badhuis is sinds maart 2013 is geopend. Het activiteitenaanbod is in samenwerking met wijkbewoners tot stand gekomen en er zijn wijkbewoners die er als vrijwilligers in participeren. De maatschappelijke functie wordt gerealiseerd door samen te werken met diverse (professionele) partners: Het Wijkplatform, Diverz, het Vivera-wijkteam en de gemeente Zwijndrecht.

Naast de maatschappelijke component zijn er ook activiteiten die gelinkt zijn aan het christelijk geloof: de Alpha-cursus en de samenkomst op zondagmorgen. Rond de samenkomst is een geloofsgemeenschap ontstaan waarbij circa 25 personen betrokken zijn. De sacramenten hebben een plaats binnen de samenkomst. Een complete omschrijving van de taken en de context is te vinden in het functieprofiel. Kijk voor een impressie ook hier

Wie ben je?
Je staat dienend in het leven en werkt in afhankelijkheid van God. Je hebt passie voor- en visie op missionair-diaconaal werk. Je hebt hart voor mensen in de wijk en je bent verbindend voor mensen met verschillende achtergronden.

Wat vragen we?
Je hebt bij voorkeur een relevante HBO-opleiding of aantoonbare relevante ervaring op dat niveau. Je stemt ermee in dat er ambtsbevoegdheid wordt aangevraagd.

Wat bieden wij?
Een bijzondere en uitdagende functie in een missionaire-diaconale gemeenschap met ruimte voor groei in de diepte en breedte. Er is nauwe samenwerking met diverse instanties en begeleiding vanuit de IZB.

De missionair-diaconaal werker is boventallig kerkenraadslid in het ambt van ouderling en heeft een vertrouwenspersoon die door hem/haar zelf gekozen wordt. De missionaire pionier zal worden benoemd als kerkelijk werker conform de arbeidsvoorwaardenregeling van de Protestantse Kerk in Nederland. Salariëring is overeenkomstig schaal 9.

Reageren?
Wil je een oriënterend gesprek, heb je naar aanleiding van deze vacature vragen, of wil je solliciteren, neem dan contact op met de voorzitter van de stuurgroep Wilco de Waard, tel. 0624892002, wwaard@hotmail.com of e-mail je sollicitatiebrief en CV. Solliciteren kan tot en met 31 januari 2021.