Zoek

Evangelisatieblad ECHO houdt op te bestaan

Evangelisatieblad ECHO houdt op te bestaan

Met ingang van 2021 beëindigt de IZB de uitgave van ECHO. Het blad, dat in oktober 1953 voor het eerst verscheen, heeft jarenlang gefunctioneerd als ‘papieren evangelist’. In het verleden steeg de oplage van nummers rond Kerst en Pasen naar astronomische hoogten: een kwart miljoen per editie was geen uitzondering.

4 december 2020

Om verschillende redenen zetten we nu een punt achter de uitgave: de oplagecijfers vertonen al jaren een dalende lijn. De frequentie is al stapsgewijs teruggebracht; in de afgelopen jaren verschenen er alleen nummers rond Kerst en Pasen. Hoewel we bleven investeren in de inhoud en opmaak was de respons op het blad gering.

Daar kwam voor de IZB bij dat we in de afgelopen tijd veel nieuwe werkvormen hebben opgezet, die allemaal tijd en energie vergen, zoals de Bijbelpodcast Eerst Dit en de nieuwe app IZB-Connect.

ECHO werd de laatste jaren nog hoofdzakelijk gebruikt om kerkdiensten (of andere activiteiten) rond de feestdagen aan te kondigen. We realiseren ons dat dat nu wegvalt. Maar daar is met andere, eenvoudiger middelen - online en offline - een mouw aan te passen. We beraden ons nog in hoeverre we daarbij een rol kunnen vervullen.

De vaste afnemers in gemeenten en de losse abonnees zijn vandaag per brief geïnformeerd.

Documenten