Zoek

Regenbogen en tulpen in Vollenhove

Regenbogen en tulpen in Vollenhove

In Vollenhove maken de kinderen hoopvolle kunstwerken op straat en worden ouderen en mensen die in de zorg werken bemoedigd met een bosje tulpen uit de polder.

8 april 2020

Regenbogen van hoop
Op steeds meer plekken in Vollenhove zie je ze op straat verschijnen: regenbogen. De basisschoolkinderen uit de gereformeerde Mariakerk en hervormde gemeente Vollenhove kregen een doosje stoepkrijt met daarop een bemoedigende tekst. Het is voor hen niet altijd gemakkelijk, deze tijd. Een tijd waarin alle structuur wegvalt en ze hun vriendjes of vriendinnetjes niet kunt zien. Om elkaar op te vrolijken en als teken van hoop maken ze mooie regenbogen op de stoepen van Vollenhove.

Tulpenactie
En nog een mooi initiatief uit Vollenhove: De hervormde gemeente kocht tulpen op in de polder die anders vernietigd zouden worden en bezorgde deze met een bemoedigend kaartje bij ouderen en medewerkers in de zorg. Predikant en trajectbegeleider Dick Wolters: 'We willen laten merken dat we hen zien en laten weten dat we willen helpen waar mogelijk.'