Veel belangstelling voor Pinksterpaden

Ruim 400 deelnemers op Goeree, 250 in de regio Kinderdijk.

Bettine de Dreu, één van de organisatoren, doet verslag:
'Wat een prachtige wandeling hebben we gemaakt op 2e Pinksterdag! Met ruim 400 deelnemers begonnen we de wandeling met een kort moment van samenzijn in de hervormde kerk van Oude-Tonge.

Daarna kon iedereen van start en genieten van prachtige teksten ter inspiratie onderweg. Halverwege de route waren er stands ingericht met water, appels en snoepjes. Voor de kinderen waren er halverwege de route allerlei spelletjes. Van voetbal tot bellen blazen.

Bij het eindpunt in Nieuwe-Tonge was er voor iedereen wat wils. Het muziekkorps bracht prachtige liederen ten gehore, er waren kraampjes met boeken, eten en drinken. Er kon binnen gezongen worden bij het orgel en voor de kinderen waren er spelletjes en zelfs een springkussen! Alles bij elkaar was het weer een enorm succes. God heeft ons gezegend met een prachtige dag waar we heel dankbaar op terug mogen kijken!'

Zo’n 250 deelnemers liepen maandagmiddag 5 juni het Pinksterpad in Nieuw-Lekkerland-Kinderdijk, georganiseerd door een samenwerkingsverband van lokale kerken en de IZB.
Geralda Kraal, één van de organisatoren, schrijft: ‘Het weer zat ook helemaal mee! Prachtige wolkenluchten en een zonnetje, mooi Hollands tafereel. Mensen hebben kunnen genieten van de omgeving, van mooie foto's, gedichten en teksten, maar ook van elkaar, een appeltje, kopje soep en een kop koffie. Van groot tot klein, van alleen tot met de hele familie, lopend of met de rolstoel, mens en dier had plezier! Ook de drie opengestelde kerken werden bezocht, mensen reageerden enthousiast op alle activiteiten ook in de kerken. Op vele wijze een geslaagde dag, tot eer van God.’

De IZB ondersteunt de organisatie van het Pinksterpad (www.pinksterpad.nl)
Als u in uw kerk/regio een tocht wilt organiseren, neem dan even contact op via info@izb.nl.