'Ik was onder de indruk van hun liefde en enthousiasme'

Paulien Zuijderduijn liep stage bij 'Het Pand'. Ze vertelt erover in een brochure van de hervormde gemeente in Rijssen.

Paulien Zuijderduijn uit Rijssen liep samen met drie medestudenten stage in ‘Het Pand’, in het kader van haar Pabo-opleiding. ‘We collecteren regelmatig voor ‘Het Pand’ en dan denk je al gauw: IZB, missionair werk, het zal wel goed zijn. Ik kreeg al een scherper beeld toen Jan Waanders een keer bij onze jeugdvereniging kwam vertellen over zijn werk.
Via de stage kreeg ik de kans om een paar dagen in Groningen mee te werken. Ik was onder de indruk van wat ze er doen; de liefde waarmee de vrijwilligers met de kinderen sporten en het enthousiasme. In de pauze bij het voetballen werd een verhaal uit de Bijbel gelezen. Op een natuurlijke manier is het missionaire werk vervlochten met de sportactiviteiten.
De grote groep tieners had een multiculturele achtergrond. Jan wist van iedereen uit welk land de ouders afkomstig waren. De meeste kinderen in de wijk leven in gebroken gezinnen. Wat me in de gesprekken ook opviel, was hoeveel Jan en ‘Het Pand’ voor hen betekenen.

Lees hier de brochure over Het Pand. Jan Waanders, missionair werker in Groningen, is afkomstig uit Rijssen. Veel inwoners uit deze Twentse stad zijn betrokken op het misisonaire werk. Met de uitgave bedankt de IZB hen voor hun steun.