Hoe verder na een geloofscursus?

19 april, Gouda. Bijeenkomst voor leidinggevenden van een Alpha-cursus (een oriƫntatiecursus of een 7+1-cursus), voor kerkenraden, predikanten en overige belangstellenden.

Op honderden plaatsen in Nederland worden elk jaar oriëntatie cursussen over het christelijk geloof georganiseerd. In een aantal avonden verkennen deelnemers wat het christelijk geloof inhoudt, of dit interessant voor hen is en zo ja, hoe het geloof een plek kan krijgen in hun leven. Na een aantal weken is de cursus voorbij, en dan? De praktijk leert dat deelnemers vaak geen vinden aansluiting bij de bestaande kerken. Hoe geef je dan vorm aan een vervolg? Doorgaan in kringverband? Of zijn er alternatieven?

Op deze avond willen we met u in gesprek gaan over hoe het komt dat mensen vaak geen aansluiting vinden bij de gevestigde kerken en welke andere mogelijkheden er zijn. Zo maakt de Protestantse Kerk in Nederland ruimte voor pioniersplekken: experimentele vormen van kerkzijn voor mensen die niets (meer) met de kerk hebben. We delen met u wat dit inhoudt en wat wij voor u kunnen betekenen in uw zoektocht.

Vanuit het landelijk projectteam pionieren van de Protestantse Kerk in Nederland begeleiden Ronald van der Molen (Evangelisch Werkverband), Henk Boerman (IZB) en Erik Verwoerd (Protestantse Kerk in Nederland) deze avond. Er is volop ruimte in het programma om gelijkgestemden te ontmoeten en met elkaar in gesprek te gaan over mogelijke oplossingen voor de deelnemers aan uw cursus. We delen ook een aantal inspirerende verhalen van initiatieven die mensen na een cursus aan zich wisten te binden.

U bent van harte uitgenodigd! De toegang is gratis. Wel graag aanmelden via e.verwoerd@pkn.nl vóór vrijdag 14 april 2017. Bij vragen kunt u bellen met (030) 880 1880.

Alles nog even op een rij:
Wanneer: Woensdag 19 april 2017
Waar: ‘De Oostpoort’, Aderpolderweg 19, 2807 KL Gouda
Hoe laat: 19:30 uur inloop, programma van 20.00 uur tot 22:00 uur
Voor wie: Leidinggevenden van een geloofscursus ( bijv. Alpha-cursus of 7 + 1 ), kerkenraden, predikanten en overige geïnteresseerden.