Laden Evenementen

Aankomende Evenementen

Evenementen Lijst navigatie

januari 2018

Areopagus Leeskring ‘Spreken over God’

17
01

Locatie: CGK De Kandelaar, Meinsstraat 4A, Nijkerk

Theoloog dr. Wim Dekker, verzorgt vijf studiemiddagen over twee nieuwe boeken, van Bram van de Beek en Tómas Hálik.

Dabar Regio-avonden voor plaatselijke commissies

17
01

Locatie:

Bij de regio-avonden wordt vanuit landelijk Dabar belangrijke informatie over het nieuwe seizoen en beleidszaken gedeeld.

Nieuwjaarsreceptie IZB

19
01

Locatie: Joriskerk Amersfoort, Hof 1, Amersfoort

Prof. dr. Herman Paul, bijzonder hoogleraar secularisatiestudies aan de Rijksuniversiteit Groningen zal het woord voeren tijdens de nieuwjaarsreceptie van de IZB, vrijdagmiddag 16.30 uur, in de St. Joriskerk te Amersfoort.

februari 2018

Dabar @ Houvast-avonden HGJB

01
02

Locatie:

Volg je dit jaar belijdeniscatechisatie of heb je vorig jaar (of eerder) belijdenis gedaan? Of heb je juist vooral nog veel vragen rond belijdenis doen? Van harte welkom op één van de Houvast-avonden die de HGJB organiseert in februari 2018!

maart 2018

Studiedag ‘Opstandingskracht in woorden’

06
03

Locatie: De Wittenberg, Krakelingweg 10, 3707HV Zeist

Met het oog op Goede Vrijdag en Pasen wordt in het begin van de Lijdenstijd een studiedag aangeboden om qua taal, thematiek en contemplatie op het grote Paasfeest gericht te worden. Voorlopige werktitel van de dag is ‘Opstandingskracht in woorden’. Hoe bemiddel je in prediking de kracht die uitgaat van de opstanding van Jezus Christus? Kun je dat ook belemmeren? Een studiedag met literaire, exegetische en missionaire bijdragen die je inspireren voor de Paaspreek. Lees meer en meld je aan...

mei 2018

Dabar Ontmoetingsweekend 2018

04
05

Locatie: CHE, Oude Kerkweg 100, 6717 JS Ede

Ga jij komende zomer Dabar doen? Noteer dan alvast de datum van het Dabar Ontmoetingsweekend in je agenda!

Studiedag ‘Verlos ons van de boze’

30
05

Locatie: De Wittenberg, Krakelingweg 10, 3707HV Zeist

Op woensdag 30 mei organiseert Areopagus/IZB een studiedag rond de thematiek 'Verlos ons van de boze'. Op de dag, waar prof Beatrice de Graaf zal spreken (schrijfster van het pamflet 'Heilige Strijd'), gaat het over twee kernthema's van vandaag. Enerzijds: Spreken over kwaad. In media worden wij voortdurend geconfronteerd met beelden en werkelijkheden van hard kwaad. Hoe spreken we daarover in de kerk, hoe benoemen we het kwaad precies, hoe durven we te zeggen wat we als kwaad zien? Tegelijkertijd…

juni 2018

Toer voor het Goede Doel 2018

02
06

Locatie: Vathorst

Op zaterdag 2 juni 2018 vindt de Toer voor het Goede doel 2018 plaats. De vernieuwde opzet van deze sponsortocht blijkt een gouden formule: kilometers maken en onderweg een paar presentaties krijgen over de actuele ontwikkelingen in missionair pionierswerk.

+ Exporteer Evenementen

Deel dit project:TwitterTwitterGoogle+E-mail